« назад

Sefar

МАРАБУ

Sefar е водещ световен производител на монофиламентни ситотъкани. Решава специфични проблеми на клиентите в сепариране, промазване и дозиране за индустриални процеси, филтърни компоненти, ситопечат и архитектура.

Ситопечат

Архитектурно стъкло
Декоративно стъкло - употребата на декоративно стъкло за вътрешната архитектура на сгради като хотели, ресторанти, барове и казина е широко популярна и ценена. Декоративното стъкло се използва често за плъзгащи се врати, преградни стени, за маси и игрални автомати.

Стъкло за сгради - в архитектурната и строителната индустрия се отваря  широко поле на приложение за ситопечат върху стъкло: фасади, стъклени врати (входни и душ кабини), огледала, както и сигнално стъкло.

 

Печат на CD/DVD
Ситопечатът е една от най-популярните техники за декорация на CD и DVD. Те се използват като носители на музика, игри, филми, други файлове. Силните страни на ситопечата са неразделна част от производството на оптични дискове. Те са преди всичко: висока покривност на бялото или на други цветове по Pantone, брилянтност на цветовете, разнообразие от дизайнерски опции, като лакове и ефектни цветове.

 

Електроника
Покривни филми - покривните филми, приложение в областта на електрониката, се прилагат при нанасянето и изпичането на специални пасти и различни субстрати. Комбинацията от няколко слоя върху печатните платки позволява производството на отделни електрически компоненти или на напълно функционален проводник. Нанасянето на тези пасти върху основата обикновено се прави със ситопечат.

Фолиеви клавиатури - с натискане върху фолиевите клавиатури се активират шалтерите, които предават сигналите към останалите ел. елементи. Фолиевите клавиатури (гъвкав субстрат) са уникални, тъй като след премахване на натиска от клавиатурата, тя се връща в началното си положение и не е активна.

Печатни платки - индустрията за печатни платки е интегрирала ситопечатния метод, като важна част от производството си, преди повече 50 години. Въпреки, че има и други конкурентни технологии, ситопечатът все още е най-икономичният и най-бърз начин за печат на маркировки, нанасяне на спояващи лакове и ецване в един или няколко слоя.

 

Стъкларска индустрия
Автомобилно стъкло -цветовите и функционални покрития за стъклата в автомобилната индустрия почти винаги се нанасят със ситопечат. Това се отнася и за маркирането на ръбове, топлинни проводници, антени на комуникационните системи, радио и GPS, както и слънцезащитни стъкла.

Домакинско стъкло - домакинското стъкло като микровълнови фурни, котлони, както и стъклено-керамични плочи, се декорира предимно по ситопечатния метод.

Стъклени опаковки - за да се привлече вниманието на клиентите и да се придаде на продуктите ценен и луксозен външен вид, опаковките на парфюми и козметика, както и бутилките за напитки, се печатат по метода на ситопечата. В допълнение, мастилата, използвани в ситопечата, се характеризират с отлична трайност.

Медицинско стъкло - медицинското стъкло се използва в болници, лаборатории, както и във фармацевтичната индустрия. Ето защо стъклото трябва да бъде много по-устойчиво в сравнение с декоративното стъкло. Със ситопечат се печатат маркиращи знаци, имена на продукти, описания, лога или скали.

 

Етикетии
Производството на етикети в повечето случаи изисква печатане със ситопечатен метод, тъй като той позволява много специални ефекти. Позволява печат върху продукти от областта на козметиката, личната хигиена, здравето и красотата, фармацевтиката, етикетите за сигурност (RFID) и сигнализация, както и придаване на подходящ външен вид и функционалност на продуктите от хранително-вкусовата индустрия и напитките.

 

Голямогабаритен UV – графичен печат
Голямогабаритните плакати се печатат обикновено с UV мастила. Използват се сита с размери от 150 cm и по-големи. Целта на тези плакати е да се предаде на публиката маркетингово и промоционално съдържание, както и обща информация.
Разпространени приложения са: рекламни плакати в молове, реклама на автобусните спирки, надписи и картини върху автобуси, влакове, огромни билбордове и декорация на сгради.

 

Малогабаритен UV – графичен печат
Поради високата си покривност и добрата устойчивост на избеляване и надраскване на печата, UV мастилата са един оптимален избор за малки (130 cm и по-малки) изображения. Примери: POP, маркировъчни етикети, кутии за напитки, изображения върху превозни средства, стикери,
описания, етикети и знаци.

 

Графичен печат със солвентни мастила
В графичния ситопечат солвентните мастила се използват за малки и големи изображения в различни области. Печатът със солвентни мастила се характеризира с висока покривност, брилянтност на цветовете, устойчивост на светлина, химия, атмосферни влияния и отлично сцепление.

 

Туби и картуши
Тубите и картушите в днешно време се използват в почти всички области от всекидневния живот – от опаковки за храни до медикаменти и козметика. Ситопечатът върху туби повишава визуалната атрактивност на продуктите, предава послание за качество и стойност и убеждава клиента да извърши покупка.

 

Керамична индустрия
Керамични плочки - ситопечатът е най-гъвкавата техника за печат на сложни, уникални декорации на структурни повърхности на керамични стенни и подови плочки. Ситопечатът се смята за незаменим метод, който отговаря на изискванията на съвременните дизайнери.

Керамични съдове - индиректен печат върху керамични съдове. Под индиректен метод се разбира ситопечат на копирки. Така нар. “декали” се използват за украса на кухненски съдове, декоративна керамика, керамични плочки, порцелан и др. Отпечатаното изображение върху трансферната хартия, се пренася върху декорирания материал с помощта на вода или топлина.

 

Соларна индустрия
Ситопечатът в соларната индустрия предлага една доказана технология с ниски разходи за нанасяне на метален слой, необходим при производството на соларни клетки и отговаря на изискванията за масовото производство на световния енергиен пазар.

 

Текстилна индустрия
Плосък печат - текстилният плосък печат е първият метод за многоцветен печат на тъкани и плетени платове. Началото на индустриалното приложение на ситопечата е в началото на 20 век. Днес текстилният плосък печат все още е широко приложим за печат на 4 до 24 цвята върху гладък текстил, коприна, хавлии.

High-end текстилен печат - печатът върху скъпи материали за Couture и Pret-à-Porter-индустрията изисква High-end текстилен печат. Най-известните марки от модната индустрия асоциират тези изключителни материали с лукс.

Печат на тениски - производителите на тениски и облекла изработват и печатат текстил за рекламната, модната и спортната индустрия. Ситопечатът е най-популярната и най-често използвана техника за декорация на текстил.

 

« назад

Новини Консумативи за печат
 

10.10.2023

Lackwerke Peters

Заповядайте на изложението Productronica в Мюнхен между 14-17 ноември 2023 г. на шанд 354 зала А2 и щанд 343 зала В3 на представляваната от нас фирма Peters.

18.06.2018

Ultralight AG

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание фирма Ultralight AG, чийто представител за българския пазар с...

Прочети повече »