« назад

sia Abrasives

sia Abrasives е компания базирана във Фрауенфелд, Швейцария и от години запазва своята позиция на третия по големина производител на гъвкави абразиви в света. Нейните разработки, модерно производство и цялостно покриващи нуждите на пазара абразивни системи са събразени със специфичните изисквания и приложения за повърхностна подготовка и финиширане на повърхности от всякакъв вид. Компанията sia Abrasives дава на своите клиенти цялостни технологични решения за повърхностна обработка. sia Abrasives е член на Power Tools Division на Robert Bosch GmbH и осъществява 90% от своите продажби извън Швейцария с помощта на 1 250 работници по света.

sia Abrasives е основана през 1867 година във Фрауенфелд. През 1875 година са произведени първите гъвкави абразиви. През целия двадесети век sia Abrasives Industries AG остава единствената швейцарска компания, произвеждаща гъвкави абразиви. Започвайки с производството на шкурки през 1875 година sia Abrasives Industries AG се издига до трето място в световната индустрия като производител на абразивни системи.

Преди 40 години sia Abrasives има по-малко от 150 служители. Днес, тя има повече от 1250 служители по целия свят и развива своята дейност във всички аспекти, свързани с абразивните технологии, от проучванията и разработките през производствените процеси до маркетинга и продажбите. sia Abrasives е обхванала световния пазар, и изнася 90% от своята продукция в над 80 страни. Със 17 подразделения в Европа и по света, както и всеобхватна мрежа от изключителни представители, sia Abrasives обхваща голям брой клиенти в световен мащаб.

Основана през 1914, базираната във Фрауенфелд sia Abrasives Industries AG днес е един от най-големите производители на абразиви в света, с около 650 служители и годишно производство от над 25 млн m2. sia Abrasives Industries AG произвежда и конфекционира абразиви за металообработващата промишленост, за автомобилната индустрия - за подготовка на автомобилни каросерии за боядисване, за дървообработващата промишленост и за производителите на мебелни и строителни плочи.

sia Fibral Ltd е един от водещите производители на порести абразиви в света. Заводът в Грийтланд, Уест Йоркшир, Великобритания има богат опит в разработването и производството на абразивни системи, базирани на порести абразиви, които идеално допълват гамата на sia Abrasives. sia Fibral е сертифицирана по ISO 9001, спазвайки най-високите стандарти за качество на sia Abrasives.

sia Abrafoam Ltd е съществуваща от 1946 г. компания, достигнала през годините водеща позиция в света като производител на абразиви върху основа дунапрен. Тя има 100 служители и е част от sia Group от 2005 г. sia Abrafoam е позната по целия свят със своите продукти и присъединяването й към sia Group създаде възможности за спечелването на нови пазари и много добре се вписа в цялостната гама от продукти на sia.

Преди няколко години, sia Abrasives представи марката microtec на пазара на микроабразиви за финиширане както в конвенционалните така и във високотехнологичните производства. Продуктите са изработени от специален полиестерен филм, електростатично покрит с абразивни частици и се произвеждат във Фрауенфелд – Швейцария.

Продукти на sia Abrasives

Фирма Sia продава своите продукти под следните марки

Yellow line
Под тази марка sia доставя директно на индустриалните потребители, като продуктите са конфекционирани според техните изисквания.

Blue line
Това е марката на sia за продажби през представители, дистрибутори и търговци. Систематично структурирана, пълна гама от продукти включваща широк избор от аксесоари и цялостна документация към продуктите за осигуряване на сигурна и безопасна работа при всички приложения.

Power line
Марката на sia за сектора направи си сам, включваща висококачествени, лесни за употреба продукти в специални опаковки. Power line е най-новата марка на sia Abrasives, предоставяща перфектното качество на sia в удобни опаковки за малките крайни потребители.

Области на приложение

Дървообработваща промишленост

Областта на приложение “дървообработваща промишленост” покрива цялата гама от продукти за повърхностна обработка в мебелния бранш, вътрешно обзавеждане на жилища, кухни и магазини, корабостроене, реставрация и боядисване. Широка гама от продукти в голямо разнообразие от форми и размери осигурява възможност за постигане на перфектно качество на повърхността при масивна дървесина, дървесни материали, минерални материали, бои и лакови покрития.


Металообработваща промишленост

Продуктите за металообработващата промишленост са предназначени за повърхностна обработка на всички видове метали при широка гама потребители, варираща от груба обработка с отнемане на материал до финишно структуриране. Разделени са 5 групи на употреба: метални изделия, контейнери и инструменти; леарни и ковашки дейности; валцови машини и изтеглящи машини; скрепителни елементи и фитинги и фина механика и часовникарска промишленост. Систематизирани по този начин продуктите покриват цялата гама от приложения за постигане на перфектна повърхностна обработка.


Производители на плочи

Областта на приложение плочи покрива изискванията на индустриалните производители на плочи от дървесни частици, плочи от масивна дървесина и минерални плочи за перфектни повърхности. siapan широките и тесни ленти осигуряват качество на обработката, дълъг живот и издръжливост на високи натоварвания.


Област на приложение композити

Областта на приложение композити е специализирана в оптимизирани решения за повърхностна обработка на композитни материали - усилени с влакна пластмаси (пластмаси с карбонови или стъклени влакна). Съобразени с приложението решения за корабостроителната промишленост, авиацията, производството на транспортни средства, автомобилната промишленост и производството на генератори за електрическа енергия от вятъра са структурирани в иновативна гама от продукти за обработка, поддръжка и ремонт на композитни компоненти и структури.« назад

Новини Консумативи и машини за дървообработващата промишленост
 

18.06.2018

Ultralight AG

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание фирма Ultralight AG, чийто представител за българския пазар с...

Прочети повече »
 

Документи