« назад

LÄGLER

Hummel – легендарна техника - лентова шлайфмашина

Приложение:

Перфектно и икономично шлайфане както на големи, така и на малки пространства, дори и при проблемни повърхности – например мозаечен паркет от иглолистна дървесина.

Лентовата шлайфмашина HUMMEL е най-популярната паркетна машина в света и се употребява от стотици хиляди професионалисти по цял свят. Усъвършенстваната с времето технология за перфектно качество на шлайфане и голяма мощност и производителност превръщат HUMMEL от десетилетия в безспорен номер едно в обработката на дървени подови настилки. Комбинацията от агресивен шлайфвал, тристепенно регулиране на натиска и вградено автоматично опъване и регулиране на лентата гарантират непрекъснат процес на работа с оптимално качество на шлайфане.

Предимства на HUMMEL: голяма рентабилност, светкавична смяна на шлайфлентата, впечатляващо качество на работа, сигурна и здрава конструкция, оптимално всмукване на дървесния прах и не на последно място – удобство при работа.

Технически данни:

Монофазен асинхронен двигател: 230 V / 50 Hz / 2.2 kW
Термична защита срещу претоварване
Стопяем предпазител: 16 А
Широчина на вала: 200 mm
Честота на въртене на вала: около 2 400 об. / min
Размери на лентата: 200 х 750 mm
Тегло на машината: 79 kg

Superhummel – огромна сила – лентова шлайфмашина

Приложение:

Високо производително шлайфане на паркет, дюшеме или др. дървесни подови настилки в училищни, спортни, търговски и други сгради.

Суперпроизводителна шлайфмашина за паркет с шлайфвал с широчина 300 мм. Проектирана е за преработка на големи площи в строителни обекти. Superhummel показва най-добро качество на шлайфане при големи площи. Смяната на шлайфлентата отнема едва няколко секунди. Напрежението и автоматичното регулиране на лентата гарантират непрекъснат процес на работа с оптимално качество на шлайфане.

Оптимално всмукване на дървесния прах, висок стандарт на сигурност и здравина на корпуса. Употребата й е възможна само с трифазен ток.

Технически данни:

Трифазен асинхронен двигател: 230 V / 390 V / 50 Hz / 4 kW
Термична защита срещу претоварване
Контрол на посоката на въртене
При свързване триъгълни: 230 V
При свързване звезда: 390 V
Стопяем предпазител: 8 А
Широчина на вала: 300 mm
Честота на въртене на вала: около 2 400 об. / min
Размери на лентата: 300 х 800 mm
Тегло на машината: 87 kg

Elf – доказан стандарт – валова шлайфмашина

Приложение:

Идеална и за употреба от непрофесионалисти за шлайфане на малки и големи площи.

Стандартен модел на Lägler с многократно доказана изключителна здравина. Машината е в постоянно развитие, съобразявано с актуалните технически постижения, като може да се достави по избор на клиента със стандартен шлайфвал в три различни широчини или с модерната технология на Lägler – вал с центробежно закрепване на шкурката. Надеждната валова шлайфмашина може да се използва за обработване на малки и големи повърхности. Може да се достави със стандартен шлайфвал с работна широчина - 200 мм, 250 мм или 300 мм, или с вал с центробежно закрепване на шкурката на 200 мм или на 300 мм.

Технически данни:

Монофазен асинхронен двигател: 230 V / 50 Hz / 2.2 kW
Термична защита срещу претоварване
Стопяем предпазител: 16 А
Широчина на работния вал –модел ELF 200: 200 mm
Широчина на работния вал – модел ELF 250: 250 mm
Широчина на работния вал – модел ELF 300: 300 mm
Честота на въртене на вала: около 2 400 об. / min
Тегло на машината: 77 / 79 / 81 kg

Profit – лесна за работа – валова шлайфмашина

Приложение:

Оптимална за ползване от непрофесионалисти. Подходяща е за ползване и на малки, и на големи площи.

Тя е идеалната паркетна машина за даване под наем на домашни майстори. Лесна, приятна и безпроблемна за използване. Идеално здравата и без излишни детайли конструкция, лекотата при управление и абсолютната надеждност са важни фактори, които улесняват при употреба и предпазват от повреди. Въпреки сравнително неголямата си тежест Profit постига оптимално качество на работа и висока производителност. Особено се отличава със сигурността при работа и с пълното всмукване на дървесния прах. Това осигурява опазваща околната среда и безопасна работа дори и при непрофесионалисти, работещи с Profit. Машината се основава на новаторската технология на Lägler – вал с центробежно закрепване на шкурката.

Технически данни:

Монофазен асинхронен двигател: 230 V / 50 Hz / 1.8 kW
Термична защита срещу претоварване
Стопяем предпазител: 10 А
Широчина на работния вал: 200 mm
Честота на въртене на вала: около 2 800 об. / min
Размери на лентата: 200 х 551 mm
Тегло на машината: 44 kg

Trio – мощна многофункционалност – тридискова шлайфмашина

Приложение:

Отлична за обработка и възстановяване на дървени подове, за почистване и полиране, както и за шлайфане на каменни и бетонни подови покрития. Машината е предназначена изключително за сухо шлайфане.

Тrio е многофункционална и високопроизводителна паркетна шлайфмашина в обработката на подови покрития.

Машината покрива целия спектър на обработване на дървени подови настилки – от грубото, през финото до междинното лаково шлайфане. Мощният мотор е конструиран за предизвикателствата в тази област. Интегрираното сензорно засмукване на дървесен прах, както и филтърната система осигуряват една почти безпрахова работа. Почистването на чувала за прах също става безпрахово. Основно оборудване на машината: универсални шлайфдискове и допълнителна 8 кг тежест.

Технически данни:

Монофазен асинхронен двигател: 230 V / 50 Hz / 1.8 kW
Термична защита срещу претоварване
Честота на въртене на мотора: 2 800 об. / min
Стопяем предпазител: 16 А
Брой шлайфащи дискове / четки: 3
Диаметър на шлайфащите дискове / четки: 200 mm
Честота на въртене на дисковете / четките: около 600 об. / min
Работна широчина: 460 mm
Тегло на шлайфащия агрегат: 54 kg
Тегло на рамата: 24 kg
Общо тегло: 78 kg
Допълнителна тежест: 8 kg

Single – безкомпромисно добра – дискова шлайфмашина

Приложение:

Перфектна за фино и междинно лаково шлайфане. Като опция се предлагаза фрезова глава за грубо шлайфане на подови покрития.

Машината се различава съществено от другите еднодискови шлайфмашини от почистващия сектор. Прахонепропускливият, лесен за поддържане корпус на машината и изключително устойчивата изработена от алуминиев профил дръжка за управление са само две от отличителните черти на Single. Задвижващият механизъм е конструиран оптимално и гарантира брилянтно шлайфане и ефективност при грубото шлайфане. Работещият с машината Single осъществява чрез ергономично оформената дръжка пълен контрол дори и при най-трудните условия на работа. За всмукването на прах се препоръчва специално разработен за тази цел уред.

Технически данни:

Монофазен асинхронен двигател: 230 V / 50 Hz / 1.2 kW
Термична защита срещу претоварване
Стопяем предпазител: 10 А
Диаметър на шлайфащия диск: 406 mm
Честота на въртене на диска: около 180 об. / min
Тегло на машината: около 45 kg

Elan – универсално приложение – шлайфмашина за стъпала, ръбове и ъгли.

Приложение:

За перфектно шлайфане на ъгли, ръбове и стълби. Подходяща и за ползване от непрофесионалисти.

Лека, лесно подвижна универсална шлайфмашина. Със своето незначително тегло и изключителната й маневреност, Elan е подходяща не само за шлайфане на ъгли и ръбове, а и за дървени стълби. Мощният мотор и доброто всмукване на дървесния прах осигуряват чиста безпрахова работа. Поради своето лесно управление, Elan е особено добра при фино и последващо обработване. Чрез гъвкавия стоманен корпус на шлайфдисковете лесно се изглаждат неравностите по пода. По избор могат да се доставят 3 вида приставки - къса, дълга и за ъгли.

Технически данни:

Електромотор: 230 V / 50 Hz / 1.2 kW
Термична защита срещу претоварване
Стопяем предпазител: 10 А
Диаметър на шлайфащия диск: 150 mm
Честота на въртене на диска (на празен ход): около 4 000 об. / min
Дължина на приставка, къса: 110 mm
Дължина на приставка, дълга 310 mm
Дължина на приставката за ъгли: 130 mm
Диаметър на шлайфдиска от приставката за ъгли: 75 mm
Тегло на машината: 8 kg

Flip – ефективна с поглед към бъдещето – машина за шлайфане на ръбове и ъгли

Приложение:

За перфектно и удобно шлайфане на труднодостъпни места като ъгли и ръбове.

Flip означава максимална ефикасност при перфектно и лесно шлайфане на ъгли и ръбове. Основна характеристика на машината е мощният мотор със своята сила на засмукване на дървесния прах. Необичайно удобното за боравене тегло се дължи на устойчивото на изтъркване, подсилено със стъклени влакна вещество, от което са изработени корпуса, дръжките и приставките на машината. Както и при другите машини с марката Lägler, така и при Flip на предно място са ергономията и лесното обслужване. Тя разполага със сертификат за “тест на дървесен прах” и с това тя е единствената машина за шлайфане на ъгли и ръбове, която работи почти безпрахово. По избор могат да се доставят 3 вида приставки - къса, дълга и за ъгли.

Технически данни:

Електромотор: 230 V / 50 Hz / 1.35 kW
Термична защита срещу претоварване
Стопяем предпазител: 10 А
Диаметър на шлайфащия диск: 150 mm
Честота на въртене на диска
(при натоварване): около 3 100 об. / min
Дължина на приставка, къса: 155 mm
Дължина на приставка, дълга: 315 mm
Дължина на приставката за ъгли: 225 mm
Диаметър на шлайфдиска от приставката за ъгли: 60 mm
Тегло на машината: 9.8 kg

Unico – иновативна и индивидуална – машина за шлайфане на ъгли.

Приложение:

Перфектна при шлайфане на всякакви ъгли.

Наследник на класическата машина за ъгли Randmeister, разполагащ с иновативна техника и оптимална ергономия. Големият диаметър на шлайфащия диск на машината осигурява абсолютна стабилност при работа, а дръжката за управление е въртяща се с възможност за удължаване. Машината е снабдена и с допълнителна дръжка, оптимално позиционирана върху корпуса на шлайфдиска. Това прави възможно безпроблемно движение на машината и индивидуално настройване за удобна работа на работещия с нея. Възможност за избор между три приставки с различни дължини, които ефективно могат да се съчетаят със засмукването на дървесен прах.

Технически данни:

Монофазен асинхронен двигател: 230 V / 50 Hz / 1.1 kW
Термична защита срещу претоварване
Стопяем предпазител: 10 А
Диаметър на шлайфащия диск: 178 mm
Честота на въртене на диска: около 2 800 об. / min
Височина на приставката: 57 mm
Дължина на приставка, модел 350: 350 mm
Дължина на приставка, модел 230: 230 mm
Дължина на приставка, модел 105: 105 mm
Тегло на машината: 21 / 20 / 19 kg« назад

Новини Консумативи и машини за дървообработващата промишленост
 

18.06.2018

Ultralight AG

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание фирма Ultralight AG, чийто представител за българския пазар с...

Прочети повече »