« назад

Gutex

ЗАЩИТА СРЕЩУ ЗИМНИ СТУДОВЕ

Заради ниската топлопроводимост на дървесните влакна ИДВП GUTEX са особено подходящи за защита от студове и горещини. ИДВП GUTEX предотвратява загубата на топлина и бързото изстиване на помещението.

Какви са предимствата на топлоизолацията

  • повишаване комфорта на обитаване чрез по-високи температури на стенните повърхности
  • подобряване климата в помещението
  • икономия на енергия и съответно намаляване разходите за отопление
  • защита на околната среда чрез значително намаляване отделянето на въглероден диоксид
  • увеличава се стойността на сградите (енергиен сертификат на нови и стари сгради)

Видове ИДВП:

  1. GUTEX Multiplex-top – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина, обработена с парафин водоустойчива ИДВП за покривна обшивка, както и за вътрешни приложения.
  2. GUTEX Ultratherm – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина, обработена с парафин, водоустойчива ИДВП за покривна обшивка, с високи топлоизолационни свойства. Подходяща за изграждане на нови покриви и ремонт.
  3. GUTEX Multitherm – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина, обработена с парафин, влагоустойчива ИДВП. Използва се като външна обшивка на външни стени, под фасадни облицовки и покривни греди.
  4. GUTEX Thermosafe-homogen – универсална еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с отлични характеристики срещу летни горещини и зимни студове; Алтернативeн вариант е GUTEX Thermosafe – универсална многослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с отлични характеристики срещу летни горещини и зимни студове.
  5. GUTEX Thermofiber – топлоизолация от насипни дървесни влакна за запълване под налягане на хоризонтални и вертикални кухини и свободни пространства.
  6. GUTEX Thermoflex – гъвкава, еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП за изолация между покривни греди и стени с рамкова конструкция.
  7. GUTEX Thermoflat – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с висока устойчивост на натиск. Използват се при плоски бетонни, дървени и метални покриви.
  8. GUTEX Thermoinstal – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП с висока устойчивост на натиск за топлоизолация на инсталационни кухини, електрически и водопроводни линии.
  9. GUTEX Thermoroom – специална еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП, предназначена за вътрешна изолация на външните стени при реконструкции.
  10. GUTEX Thermosafe-wd – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП, устойчива на натиск. Използват се за топлоизолация на всички подови и стенни конструкции.
  11. GUTEX Thermosafe-nf – еднослойна изолация, с еднородна плътност по дебелина ИДВП със свързващи летви от смърч, профилирани на нут и перо. Използват се като подконструкция при монтаж на дървени подови дъски и паркети, закрепвани с винтове.
  12. GUTEX Thermofloor – многостранно приложима ИДВП за изолация от ударни шумови въздействия. Подходяща за всички подови конструкции, включително мокри и сухи замазки.
  13. GUTEX Happy step – ИДВП осигурява солидна основа за висококачествени подови настилки, използва се като подложка под паркет и ламинат, може да се поставя върху бетон, замазка или дюшеме.
  14. GUTEX Thermowall(-gf / F90) – еднослойна, с еднородна плътност по дебелина ИДВП. Използва се като основа на мазилки – идеален избор при работа с екосъобразната топлоизолационна система Gutex.

« назад

Новини Консумативи и машини за дървообработващата промишленост
 

10.10.2023

Lackwerke Peters

Заповядайте на изложението Productronica в Мюнхен между 14-17 ноември 2023 г. на шанд 354 зала А2 и щанд 343 зала В3 на представляваната от нас фирма Peters.

18.06.2018

Ultralight AG

Имаме удоволствието да представим на Вашето внимание фирма Ultralight AG, чийто представител за българския пазар с...

Прочети повече »